fbpx

Interessevaretagelse

Mennesker & Mening > Interessevaretagelse

Vi kan godt lide interesseorganisationer. Så er det sagt. Gennem det meste af vores liv har vi færdedes i dem og gjort os vores erfaringer med hvordan man bedst varetager sin målgruppes interesser. Hvordan arbejdet med formål, tanker og nye ideer kan myldre i en grad så de bliver helt uhåndgribelige, men hvordan der med processer omkring handleplan og politikudvikling kan være med til at skærpe budskabet og hvordan fortalervirksomhed og lobbyisme kan være med til at løfte budskaberne videre til de rette modtagere.

Politikudvikling

Meget interessearbejde starter med det der virker uretfærdig, uhensigtsmæssigt eller ulogisk. Man er dybt engageret i et område og vil gerne have at alle andre også forstår at det må vi gøre noget ved, men skal man løfte budskabet videre, kan det være en stor hjælp at arbejde med politikudvikling. Hvad er vores forslag til at ændre på tingene, hvilke konkrete og konstruktive tiltag er der brug for og hvorfor er det, at det er så vigtigt?

Vi kan hjælpe jer med at skærpe jeres budskab og sætte jer i gang med jeres egen løbende politikudvikling.

Fortalervirksomhed

Verdensmål og konventioner er nogle af de redskaber der kan tages i brug, når det kommer til fortalervirksomhed. Det handler om rettigheder og om at udvikle målrettede indsatser der kan påvirke beslutningstagerne og som kan være med til at ændre de livsvilkår som man ønsker at ændre.

Vi har en indsigt i verdensmålene og en forkærlighed for handicapkonventionen og kan sammen med jer udvikle på, hvordan en rettighedsbaseret tilgang kan føre til nye resultater.

Lobbyisme

Indflydelse handler i høj grad om timing og at gå til dem, man gerne vil influere, med en konstruktiv, løsningsorienteret tilgang. Vi er ikke lobbyister, men vi ved godt, hvem vi skal snakke med og hvornår vi skal gøre det. Og vi ved også, at det handler om at komme med løsningsforslag på konkrete problemer. Som interesseorganisationer skal I ikke skrive lovgivningen, men levere input og baggrundsviden til dem, der træffer beslutningerne. Det er den valuta, som interesseorganisationerne har at byde ind med i den politiske arena.

Vi kan hjælpe jer med finde ud af jeres hvor, hvornår og hvem, der skal få jeres budskaber på dagsordenen.

Theme: Overlay by Kaira