fbpx

Mangfoldighed

Mennesker & Mening > Mangfoldighed

Muligheder for flere

Muligheder for flereTanken om at indrette os, så alle får mulighed for at drømme og at udleve vores potentiale er fristende og let at sige ja tak til. Men hvad vil det egentlig sige og hvordan kan I være inkluderende i jeres forening, på jeres arbejdsplads eller i jeres lokalsamfund. Skal vi indrette os på en anden måde? Hvordan skal vi kommunikere? Hvordan tager vi hensyn?

Universelt design og universelt hensyn

Universelt design handler om, hvordan vi i vores design af bygninger, af ting og af IT designer, så alle får glæde af produkter. Det handler ikke om at designe særligt til særlige mennesker, men sikre sig når man designer at det ikke kun er dem der ligner en selv, der får glæde af designet, men ved at du designer universelt, ved at flere målgrupper er tænkt ind fra starten, så sikrer du flere muligheder for alle.

Universelt hensyn handler om alt det der ligger udover designet. Når vi har designet universelt eller når vi har indrettet fx vores arbejdsplads med gammeldags design og alligevel skal sikre at alle kan fungere. Kan vi fx på vores arbejdsplads gøre tingene på en smartere måde så dem der fx har rygsmerter, hurtigt bliver stresset eller som har et synshandicap oplever færre begrænsninger? Kan vi indrette vores foreninger så flere kan være med, selv om de fx har et handicap, selv om de er småbørnsforældre eller man ikke er så god til IT.

Processer og intentioner

Et godt udgangspunkt er intentionen om at ønske bedre muligheder for flere og at anerkende at vi altid kan gøre det bedre og mange måske er tøvende i forhold til at snakke højt om deres behov, men derudover kan det være godt med en hjælpende hånd udefra til at komme med inspiration til andre tiltag og til måske at køre nogle processer for at afdække behov og skabe forandring. Uanset hvad kommer vi gerne forbi til en kop kaffe en og en snak om muligheder.

Theme: Overlay by Kaira