fbpx

Foredrag

Lad os snakke om smerter

Hver 5. dansker lever med kroniske smerter, og alene lang-tidssygemeldte koster hvert år 2,6 mia. kr. Men smerter er ikke noget, vi snakker om, og netop den tabuiserede tilgang er en af de største udfordringer for smertepatienter. Det skal vi have lavet på. Vi skal i gang med at snakke om smerter.

Universelt hensyn

Universelt design handler om hvordan vi designer vores huse, IT og vores produkter, så alle uanset alder, fysisk og psykisk formåen og førlighed kan have glæde af dem. Universelt hensyn handler om, at når vi nu er på en arbejdsplads, der ikke er tilgængelig, at vi så gør hvad vi kan for at gøre den tilgængelig. De små ting, en bedre kontorstol eller andre ting, der kan gøre, at vi oplever mindre stress eller at en synshandicappet kan orientere sig. Universelt hensyn handler kort sagt om en indstilling til at vi alle skal være her og at der altid er en løsning.

Rummelighed

Hov, hov! Vi skal jo være her alle sammen! Men nogle gange bliver det mest ved snakken. Nogle gange har vi svært ved at forholde os til mennesker, der er anderledes end os selv, ser anderledes ud eller lyder anderledes. Det handler ikke kun om hudfarve, men også om handicap eller sygdom og skader. Vi skal ikke være politisk korrekte, men vi skal kunne omgås hinanden, for vi rummer alle værdier i os selv og for hinanden.

Kommunikation i små organisationer
Medlemmer = flere ressourcer og større indflydelse. Den udregning kender alle, der er aktive i små foreninger og det er også helt rigtigt. Men ikke alle foreninger har mange potentielle medlemmer eller også tager det meget langt tid at rekruttere nye medlemmer. Dertil skal lægges, at vores engagementsformer i forskellige organisationer har ændret sig, så vi ikke længere engagerer os for livet, men måske kun for en enkelt sag eller en afgrænset periode. Heldigvis er der andre måder, at få medlemmer og større indflydelse og flere ressourcer.

Mere?

Spørg endeligt, hvis du synes, der et foredrag, du gerne ville høre, men som ikke er på listen.

Theme: Overlay by Kaira